09.03.2019. “PORODIČNI DAN“- Besplatne aktivnosti za decu i roditelje

Draga deco i poštovani roditelji,

09.03.2019. od 10.00 – 13.00 u prostoru, Beograđanka treći sprat, ulaz iz ulice Kralja Milana, održan je četvrti po redu “Porodični dan” u okviru projekta “SPONE Sistem Stimulacije”. Porodični dan zajednički organizuju “SPONE Sistem Stimulacije” i Savremena osnovna škola.

Lepo druženje i brojna nasmejana dečja lica učinila su da i ovaj “Porodični dan” bude “dan za pamćenje”. Uz mogućnost da deca i roditelji učestvuju na brojnim radionicama(likovna, muzička, psihodramska, sportska, matematička, didaktičke igračke) možete dobiti besplatnu psihološku i procenu afiniteta deteta kao i logopedsku procenu. Svoje brojne aktivnosti predstaviće i Savremena osnovna škola(Kahoot kviz poznavanja bajki, roboti, VR putovanje svetom i programiranje za decu).

 

PORODIČNI DAN“- Besplatne aktivnosti za decu i roditelje

ODRŽANO

Draga deco i poštovani roditelji,

Zbog velikog interesovanja za svega nekoliko dana ispunili smo predviđen broj dece i roditelja za “Porodični dan koji se održava 24.11.2018. Zahvaljujemo se svima vama koji ste se prijavili i očekujemo vas da se družimo, zabavaljamo i učimo zajedno.

Svi oni koji nisu uspeli da budu sa nama ovog puta a želeli su, imaju mogućnost da se prijave za “Porodični dan” koji će se održati 22.12.2018.. O tačnom terminu ovog događaja i predviđenim aktivnostima blagovremeno ćemo vas obavestiti.

Vaše ogromno interesovanje nas je samo učvrstilo u uverenju da postoji velika potreba dece i roditelja da u Beogradu budu deo aktivnosti koje uvažavaju vaše potrebe i visokog su kvaliteta.

autor i menadžer projekta “SPONE Sistem Stimulacije”

Aleksandar Kuzmanović

 

 

 Tribina: “Izazovi, problemi i podrška porodici u Srbiji“

ODRŽANO

Svet u kome živimo odlikuju brze i dramatične promene sa nepredvidim ishodima i posledicama po porodicu i njene članove. Pred porodicu kao i sve njene članove postavljaju se novi zahtevi za adaptacijom i adekvatnim odgovorom na brojne izazove. U takvim uslovima posledice po razvoj, ulogu i mesto porodice u društvu su velike, i ugrožavajuće. Problemi savremene porodice, na globalnom nivou,  siromaštvo, nasilje u porodici, porodična teskoba postali se karakteristike i problemi i društva u kome živimo.

Gosti tribine, pojedinci raznovrsnih ličnih i profesionalnih iskustava, različitog uzrasta  i porodičnog iskustva, pokušaće da daju autentične odgovore o životu ili preživljavanju porodice u Srbiji, pronalaženju i korišćenju potencijalnih resursa za suočavanje sa individualnim i porodičnim kriznim situacijama i njihovim prevazilaženjem.

19.11.2018., U Galeriji 73, održana je tribina na kojoj su gosti bili: Dragana Deh, porodični psihoterapeut, asistent na odseku za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije; Luka Karadžuleski, autor knjige “Emocija”, predstavljena na ovogodišnjem Sajmu knjiga: Vesna Stanimirović, novinar, dugi niz godina bavi se temom zdravlja, Marko Stojanović, diplomirao je na katedri za glumu beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti. Završio Međunarodnu školu pantomime Marsela Marsoa u Parizu. Jedan je od osnivača i predsednik „Svetske organizacije pantomimičara“. Vanredni je profesor za predmet Scenski pokret na katedri za glumu, Gordana Medić Simić, prof. filosofije, trener u oblasti ljudskih resursa ( master FON); doktorand pri Rektoratu BU, deo projektnog tima „SPONE sistem stimulacije“, Jasmina Franolić, pesnikinja, pisac romana, književnih kritika i tekstova o obrazovanju na portalu RTS-a, a moderator tribine biće Alekandar Kuzmanović, psiholog, novinar i autor radio emisija, osnivač i predsednik upravnog odbora, Mreže profesionalaca Srbije „SPONE“, autor brojnih projekata, obuka i radova, pre svega iz oblasti obrazovanja ali i projekta podrške celovitom razvoju dece i porodici „SPONE sistem stimulacije“.